Verlof!

Na een reis van bijna exact 24 uur zijn we gisteren (maandag 3 augustus) rond 11.30 aangekomen in ons eigen huis in Nunspeet. In totaal zullen we ongeveer 2,5 maand verblijven in Nederland voor deze periode van verlof. Niet iedereen zal bekend zijn met het principe van verlof, en waarom we nu eigenlijk voor langere periode in Nederland zijn. Daarom geven we graag even uitleg!

Klaar voor vertrek in Zambia

Opladen

In de eerste plaats is het wonen en werken in een land als Zambia, in een volledig andere cultuur erg intensief. Dit komt onder andere door de dagelijkse confrontatie met de armoede, het altijd opvallen door je witte huidskleur en andere manieren van communiceren en samenwerken. We zullen ons nooit volledig kunnen identificeren met Zambianen en andersom. Doordat het niet altijd even makkelijk is, af en toe zelfs frustrerend, ontstaat soms een overdreven positief beeld over Nederland. Tijdens de verlofperiode is het goed om je even weer “normaal” te voelen, daardoor op te laden, en ook ons beeld over Nederland bij te stellen naar de realiteit. Vanwege de beperkte gezondheidszorg in Zambia, zullen we ook van de gelegenheid gebruik maken om een aantal medische “check-ups” te laten doen. Denk hierbij aan tandarts, oogarts, etc.

Relaties

Uiteraard is het daarnaast ook fijn om familie en vrienden weer te zien. Velen hebben we bijna 2 jaar niet gezien. Virtueel contact houden is relatief makkelijk, maar echt een relatie onderhouden vereist toch wat meer dan whatsappjes en (video)bellen. Hetzelfde geldt voor de kerkelijke gemeente, en iedereen die ons op diverse manieren ondersteunt. Verlof is een goede periode om terug te koppelen over wat God doet door onze handen in Zambia, samen met gebed, financiën, etc uit Nederland. Wij staan erg open om hierover te vertellen, dus als je ons wilt uitnodigen, stuur dan vooral een berichtje! We komen graag langs in de kerk, op een club of vereniging, of gewoon bij je thuis.

School

De kinderen kijken, naast het weerzien met vriendjes en vriendinnetjes, ook erg uit naar school. Wij vinden het ook belangrijk dat ze het school leven zoals we dat in Nederland kennen niet volledig ontwennen. Het is ook fijn om even na te gaan hoe ze qua niveau aansluiten bij de rest.

Financiën

In ons geval zijn ook de financiën een belangrijke reden om even in Nederland te zijn. Voor ons vertrek in 2018 hebben we de financiën voor 2 jaar geregeld. We zijn dankbaar voor iedereen die ons financieel gesteund heeft en dat velen ons maandelijks blijven steunen. Een groot deel van de financiën kwamen in de eerste periode ook vanuit eenmalige giften of acties. Om ons werk voort te kunnen zetten zullen we dit deel dus ook nu aan moeten vullen.

Na bijna exact 24 uur reizen aangekomen in ons eigen huis in Nederland

2 werelden

We kijken erg uit naar onze verlofperiode. Ons thuis is Nederland, maar ons hart ligt op het moment nog in Zambia. We zullen ons werk en de mensen hier dus zeker missen tijdens ons verlof. We vertrouwen God, dat Hij zal voorzien in alles wat nodig is (oa. Verlenging visum, financiën, woning voor deel Oktober) om een tweede termijn mogelijk te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *