Gewoon even een update

We hadden in de planning om vorige week in Nederland aan te komen voor ons verlof! Dit ging helaas niet door, maar we hopen en verwachten dat we over enkele maanden alsnog kunnen komen. We hebben inmiddels rust en vrede over onze situatie en genieten van onze tijd samen.

Het gaat dus goed met ons. Onze werkzaamheden in Zambia staan nog altijd op een laag pitje. Het internationale werk van Gerard kan nog wel doorgaan. Gerard en het team zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een communicatieplan, om nog beter de mooie dingen die God doet, door sport te kunnen delen. We verwachten dat dit ons gaat helpen om mensen te mobiliseren om mee te helpen, en om fundraising voor onze activiteiten te ondersteunen. Daarnaast zijn we bezig met het verder ontwikkelen van onze leiderschapstraining. Het is onze visie om in het jaar 2027 vermenigvuldiging van discipelen te zien op 500 sportvelden in “minst bereikte” bevolkingsgroepen. Training/toerusting van leiders (met gebed en discipel als speerpunt), mobilisatie van nieuwe medewerkers en financiëel zelfvoorzienend worden, zijn de belangrijkste onderdelen van onze strategie om dit te bereiken. Momenteel staan we op ongeveer 46 sportvelden, onder minst bereikte bevolkingsgroepen. Het doel is uitdagend, maar we weten dat met God niets onmogelijk is.

Sportslink visie voor de toekomst

Vorige week hadden Maji en Faya een weekje vrij, maar verder gaat de homeschooling gewoon door. Inmiddels heeft OM de “lockdown” regels een klein beetje versoepeld, en mogen OM’ers onderling bij elkaar op bezoek. Voor Alice betekent dit ook meteen weer een aanloop van diverse patiënten.

Homeschooling wordt op een hoger niveau gebracht

We zijn dankbaar dat we nog altijd gezond zijn. De zorgen om Zambia blijven. Niet alleen het gezondheidssysteem, maar ook de economie is nog altijd erg fragiel. De president heeft afgelopen week aangekondigd dat de grootste economische crisis ooit verwacht wordt. Voor een land waarbij 2/3e van de bevolking onder de armoedegrens leeft (1,90 dollar per dag), zullen de gevolgen niet te overzien zijn. Daarom worden ook hier de maatregelen versoepeld. Zorgelijk is dat op dezelfde dag 85 nieuwe Corona gevallen werden gerapporteerd. Dit is meer dan 5x zoveel dan het maximaal aantal nieuwe gevallen per dag tot dan toe. Gisteren, 12 mei, werden zelfs 174 nieuwe gevallen gemeld. Het lijkt er dus op dat het land pas echt aan het begin van de crisis staat.

We hopen en bidden dat zowel de gezondheidszorg als de economie staande zal blijven. Bidden jullie mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *