Update Februari 2020

Onze toekomst

Zoals de meeste van jullie weten, zijn wij in Oktober 2018 uitgezonden naar Zambia voor een periode van in eerste instantie 2 jaar. We zijn hier inmiddels dus ongeveer 1,5 jaar. We hebben de laatste tijd veel nagedacht en gebeden over onze toekomst na deze eerste periode. Dit heeft geresulteerd in de intentie om ons verblijf in Zambia te verlengen met nogmaals 2 jaar, tenminste tot aan de zomervakantie van 2022.

Na een periode van bezinning en gebed geloven wij dat God ons nog niet terug roept naar Nederland.  Momenteel is er binnen OM in Afrika veel focus is op het brengen van het evangelie en het maken van discipelen in de SAHEL regio (landen aan de zuidkant van de Sahara). We ervaren allebei dat onze gaven en talenten hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren, door middel van training en opleiding, strategische planning en coördinatie van activiteiten.We verwachten dat onze rol hier de komende periode zelfs in zal groeien.

Daarnaast is er nog veel te doen in onze lokale bedieningen in Kabwe (hospice, school voor kansarme kinderen, zondagschool bij een lokale kerk en prison ministry).

Bezoek

We kijken terug op een aantal fijne weken! Rond de kerst hadden we enkele weken vrienden uit Nederland over de vloer. Het was erg fijn en bijzonder om ons dagelijks leven en ons werk met hun te delen.

Sportslink conferentie in Tanzania

Gerard is begin Januari een week in Tanzania geweest, voor een conferentie met sportleiders van het Afrikaanse continent. De conferentie was door hemzelf en Chris (International Director OM Sportslink) georganiseerd, er waren 17 deelnemers uit Burundi, Chad, Ghana, Marokko, Tanzania, Zambia, Zanzibar en Zuid Sudan.

Deelnemers kwamen zowel van binnen als buiten OM. Het doel van deze conferentie was om de visie en strategie die we als leiderschapsteam vorig jaar in Mosbach hebben vastgesteld verder toe te spitsen op het Afrikaanse continent en te starten met implementatie. Discipelen van Jezus, die zich volledig inzetten om nieuwe discipelen te maken, dat is de kern van onze visie. Sportevenementen worden georganiseerd om mensen kennis te laten maken met Jezus. Door middel van training, coaching en mentorschap (zowel op het sportveld als daar buiten) worden mensen die zich bekeerd hebben ondersteund om daadwerkelijke discipelen van Jezus te worden.

Later dit jaar zullen we vergelijkbare conferenties organiseren voor oa Europa en West- en Centraal Azie.

Meer informatie over deze conferentie is te vinden in dit artikel

Vakantie Namibië

De tweede helft van Januari hadden we vakantie en hebben we een fantastisch mooie rondreis gemaakt door met name Namibië. Het was heerlijk om even met ons gezin weg te zijn, zeker in zo’n mooi en bijzonder land als Namibië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *