Gesettled

Inmiddels, na ruim 3 maand, kunnen we zeggen dat we goed gesettled zijn in onze nieuwe omgeving. Ons huis is echt wel ons thuis geworden, we weten waar we heen moeten als we iets nodig hebben, zijn bezig met het opbouwen van vriendschappen en hebben onze draai gevonden in het doen van onze dagelijkse dingen.

MDT
Inmiddels zijn we sinds 4 Februari ook gestart met onze Missions Discipleship Training (MDT). Deze training duurt ongeveer 2,5 maand en zal ons voorbereiden op het wonen en werken als zendeling en discipel van Jezus (in Afrika). In totaal zijn we met ongeveer 40 “studenten”. Hiervan is een handjevol buitenlander (naast ons zijn er 2 Duitsers, 1 Zuid Afrikaan, 1 Zuid Koreaan, 1 Amerikaan en 2 Tanzanianen), de rest is afkomstig uit verschillende delen van Zambia. Het is intensief om weer in de schoolbanken te zitten, zeker in combinatie met het gezinsleven. Daarnaast is het wel een zeer interessante training, met name ook vanwege de interactie met de Zambianen en de verschillen in cultuur (ook in het lezen en interpreteren van de Bijbel)

Hoe het gaat en wat we doen
In onderstaande filmpjes geven we uitleg over hoe het met ons gaat en wat we doen.

Het eerste filmpje hebben we opgenomen voor onze thuisgemeente en geeft een algemeen beeld over hoe het met ons gaat en wat we doen.

Het tweede filmpje is specifiek over het werk van Gerard.

Ten slotte
Zoals jullie hebben kunnen zien gaat het dus goed moet ons! We zijn nog steeds blij en dankbaar voor ons leven hier en de dingen die we mogen en kunnen doen. Alhoewel de training die we volgen erg interessant is en essentieel voor het goed kunnen functioneren in het werk dat we gaan doen. We kijken ook erg uit naar de periode na deze training. Dan kunnen we ons namelijk echt volledig gaan inzetten voor het werk waartoe we geroepen zijn!

Met een hartelijke groet,

Gerard, Alice, Maji, Faya en Roël van Asselt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *