Het komt nu wel dichtbij…

Dat is wat veel mensen tegen ons zeggen de laatste tijd. En inderdaad, het begint nu ook wel zo te voelen. De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van fondsenwerving en visumaanvraag. In de komende periode zullen we ons steeds meer gaan bezig houden met praktische zaken rondom de verhuizing wat het gevoel van “het komt nu wel echt dichtbij” alleen nog maar zal gaan versterken.

We realiseren ons dat het de laatste tijd erg stil is geweest op deze site. Dit terwijl er wel veel gebeurd is zoals je hieronder kunt lezen. Over het algemeen geven we regelmatig korte updates op onze Facebook pagina. Mocht je niets van ons willen missen, “like” ons en ontvang het laatste nieuws direct op je tijdlijn. Daarnaast zullen we gaan proberen om ook op deze pagina wat regelmatiger updates te plaatsen.

Fondsenwerving

Op 22 april plaatsten wij een berichtje op Facebook met een verzoek om ons financieel te ondersteunen. Eenzelfde bericht plaatsten wij diezelfde week in het kerkblad van onze kerk. Wat zijn wij overrompeld door de stroom aan reacties en donaties die dat teweeg bracht! Een ruime week later mochten we al bekend maken de 90% bereikt te
hebben. Dit is vanuit OM de drempel om met een gezin te mogen gaan. We hadden nooit verwacht dit al zo snel in het proces te bereiken, maar wat geeft het ons veel rust in de verdere voorbereiding wetende dat we definitief weg kunnen.

Presentatie momenten

Op 29 maart hebben we een korte presentatie mogen houden tijdens de paasviering van de DaCosta school. Leuk om te doen, zeker ook voor Maji en Faya! Daarnaast mochten we ook collectedoel van de avond zijn wat ook nog eens ruim 300 euro opbracht!

Op 24 april hadden we een presentatie avond georganiseerd, met medewerking van Corné Burger, spreker bij OM. Als thema van deze avond hadden we gekozen voor “Jouw taak in God’s grote opdracht”.

We zijn al op erg veel plekken uitgenodigd om ons verhaal te mogen vertellen. Dit is waarschijnlijk de reden dat de opkomst op deze avond wat tegen viel. Desalniettemin hebben we een mooie en informatie avond beleefd met de aanwezigen.

Autowasdag (2.0)

Op 24 maart organiseerden we onze eerste autowasdag. We wisten niet goed wat dit zou brengen, maar deze dag overtrof al onze verwachtingen! Vanaf 9.30 tot aan 13.30 zijn we non-stop bezig geweest met een  stroom van auto’s die niet leek op te houden wat resulteerde in een opbrengst van 825 euro! Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Dit hebben we dan dus ook meteen maar gedaan en Autowassen 2.0 georganiseerd op 12 mei. Het leek ons niet realistisch dat we het resultaat van de eerste dag zouden halen, maar niets bleek minder waar: Opbrengst 930 euro! Deze keer dankzij de hulp van diverse kerkenraads- en gemeente leden. Naast de fantastische opbrengst van deze dagen was het ook zeer bijzonder om de saamhorigheid en wederom  de betrokkenheid bij de mensen om ons heen te ervaren!

Tickets, Visum en scholing

De visumaanvraag is voor ons lange tijd erg spannend geweest. Half April hadden we dit verstuurd en na ruim een maand was deze nog steeds niet aangekomen.

De kans was groot dat het pakket ergens op een grote hoop terecht was gekomen en daardoor mogelijk veel vertraging op zou lopen. Daarom in overleg met OM Zambia besloten om alle documenten opnieuw te verzamelen. Een dag nadat we de eerste aktes en verklaringen e.d. opnieuw hadden opgevraagd kwam er uiteindelijk toch goed nieuws uit Zambia: De documenten waren alsnog goed aangekomen! Dit is erg goed nieuws, want opnieuw alles verzamelen kost veel geld en levert extra vertraging op. OM Zambia kan de documenten nu verder verwerken en de officiële aanvraag doen bij de autoriteiten.

Verder is er goed nieuws te melden over onze tickets, deze zijn geboekt! We zullen vliegen op 7 augustus om 22.20, vanaf Brussel met Rwandair. Na een tussenstop in Kigali (Rwanda) zullen we op 8 augustus, om 11.45 aankomen in Lusaka, Zambia.

Ook goed nieuws is er te melden over de scholing van Maji en Faya. De eerste periode in Zambia  zal er een Nederlandse juf in Zambia zijn die beide dames les kan geven terwijl wij onder andere de MDT-training zullen volgen. Zij zal ook de kinderen van Jan en Roos (van Vuuren) gaan lesgeven in deze periode (tot februari 2019). Daarna zal Alice het zelf overnemen. Met de DaCosta school  hebben we afspraken kunnen maken dat we onderwijsmateriaal mee mogen nemen (ook een hele koffer vol bijna voor 1 jaar!) en dat zij de voortgangtoetsen na zullen kijken. Op deze wijze weten we zeker dat ze gelijk op zullen blijven gaan met hun “klasgenoten”.

Concert Christian Verwoerd en The Spirit

Op vrijdag 25 mei organiseerde ons ThuisFrontTeam een concert, met medewerking van gospelkoor The Spirit en Martin Brand. Op vrijdagochtend kregen we echter een telefoontje van Martin dat, door dringende omstandigheden bij de gemeente waar hij leider van is, hij die avond niet kon komen. Een flinke domper natuurlijk in eerste instantie! Gelukkig had hij wel een vervanger geregeld: Christian Verwoerd.
Toch wel met enige spanning gingen we de avond in, aangezien het nooit fijn is als dingen niet volgens ons plan verlopen. Daarnaast zou deze avond ongeveer het sluitstuk moeten zijn van onze fondsenwervingsactiviteiten wat het extra spannend maakte.

Ook deze avond mochten we echter weer merken dat Hij ons nabij is, want wat hebben we een bijzondere avond mee mogen maken! Christian wist ons van af het eerste tot het laatste lied te raken, te ontroeren met zijn mooie liederen en teksten. Het enthousiasme en vreugde wat gospelkoor The Spirit uitstraalt, naast uiteraard de goede zang, maakt het luisteren naar dit koor tot een bijzondere belevenis. Als klap op de vuurpijl leverde deze avond ook nog eens maar liefst 3800 euro op, zowel via eenmalige donaties als maandelijkse toezeggingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *