100% en ander goed nieuws

De thermometer is vol! De laatste update van onze penningmeester gaf aan dat 100% van de gebudgetteerde kosten gedekt zijn door de vele toezeggingen en reeds gedane donaties! Een resultaat waar we van tevoren niet op durfden hopen, het is dan ook niet te beschrijven hoe dankbaar wij hiervoor zijn en hoe gezegend wij ons voelen. Alle eer aan God!

Mocht u nog van plan zijn geweest om ons financieel te ondersteunen, maar dit nog niet gedaan hebben, dan kan dat uiteraard nog steeds. Het is goed om te realiseren dat we deels al donaties binnen hebben, maar een groot deel is gebaseerd op toezeggingen. Wij snappen dat er situaties kunnen zijn waarbij een bedrag is toegezegd, maar dit uiteindelijk toch niet te realiseren valt. Daarnaast is er in het budget beperkte ruimte voor onvoorziene uitgaven opgenomen. Er zijn dus redenen waarom het goed kan zijn om een klein overschot op de begroting te hebben. Een eventueel overschot zal overigens niet als “extraatje” maandelijks naar ons worden overgemaakt, maar zal onder beheer van ons TFT blijven. Dit zal eventueel gebruikt worden voor hoge onvoorziene uitgaves. Mocht er aan het einde van de 2 jaar alsnog een overschot zijn, dan zal in overleg met ons TFT bepaald worden hoe dit in te zetten. Bij verlenging van onze periode in Zambia zal dit meegenomen worden naar het benodigde budget voor de daaropvolgende 2 jaar.

In het vorige bericht schreven we al dat de documenten ten behoeve van het visum inmiddels waren aangekomen bij OM in Zambia. Inmiddels heeft OM de aanvraag compleet gemaakt en ingediend bij de autoriteiten. We bidden en hopen op een voorspoedig proces.

Nog meer goed nieuws is er te melden op het gebied van huisvesting. Definitieve woonruimte vanaf november hadden we al, inmiddels is er ook een tijdelijke woonruimte voor ons gevonden vanaf onze aankomst tot we kunnen verhuizen naar onze definitieve plek. Een klein huisje met een mini keuken en maar 1 slaapkamer, maar wel tegen de basis van OM aan met veel ruimte om het huis voor de kinderen om te spelen. Qua locatie ideaal, met name als wij van september – december de Mission Discipleship Training zullen volgen.

Verder hebben we begin van deze maand erg bemoedigende gesprekken gehad met Chris en Lussna Welman. Zij wonen nu in ons toekomstige huis in Zambia en waren enkele weken in Europa. We hebben hun ontmoet in Belgie en veel door kunnen praten over het dagelijks leven in Zambia, waar we aan moeten denken in onze voorbereiding, wat we absoluut wel mee moeten nemen en wat niet, etc.

Ten slotte is inmiddels de laatste fase aangebroken voordat we op 7 augustus in het vliegtuig zullen stappen naar Zambia. Het is nog een kleine 1,5 maand voor vertrek en allebei hebben we onze laatste werkdag gehad. Momenteel zijn we druk bezig met het huis opruimen, spullen verkopen, paklijst maken van welke spullen mee te nemen, abonnementen e.d. opzeggen en het inplannen van veel momenten met familie, vrienden en bekenden nu het nog kan.

Het is goed dat we deze periode hebben. Aan de ene kant om al deze dingen te regelen en te doen. Maar ook om ons mentaal voor te bereiden. Nu we gestopt zijn met werken begint het ook door te dringen dat het ook bijna zo ver is! Daarnaast is het ook fijn om veel tijd als gezin met elkaar door te brengen, ook de kinderen merken dat het nu dichterbij komt en vinden het wel spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *