Periode “in between”

Bij het uitkomen van de eerste nieuwsbrief (in Januari) waren we net een maandje bezig met fondsenwerving, stonden we op het punt om te vertrekken naar de GO Conference en waren we eigenlijk net gestart met praktische voorbereidingen.

Inmiddels zitten we echt in een tussenperiode. Aan de ene kant gaat ons “normale” leven gewoon door; We werken nog zoals we gewend zijn, kinderen gaan naar school, zwemles, gym en alles loopt nog zoals we gewend zijn. Het is ook nog te vroeg om dit leven “af te bouwen”. Aan de andere kant zijn we ook steeds meer bezig met ons “nieuwe” leven; Visum aanvraag, huisvesting, fondsenwerving, verdere detaillering van werkzaamheden en alles wat daarbij komt kijken.

Dat alles maakt dat het nu wel echt een erg drukke periode is, waarin we merken dat het belangrijk is om ook voldoende tijd aan onszelf als echtpaar en gezin te besteden. Niet alles loopt uiteraard direct zoals je graag zou willen dus er komt ook een zekere spanning bij kijken. We zijn daarom ook erg blij met de blijvende betrokkenheid vanuit iedereen om ons heen.

In het kort een paar dingen die ons de laatste tijd bezig hebben gehouden:

Go Conference

In Januari zijn we naar de door OM georganiseerde GO Conference geweest in het Duitse Mosbach.

Deze conferentie is voor  velen het startpunt van hun uitzending, vaak hebben ze thuis al afscheid genomen en gaan ze vanuit de conferentie direct door naar het veld. Dit was een erg inspirerende en bemoedigende conferentie waarbij we veel geleerd hebben over OM, cultuurverschillen en wat we allemaal kunnen verwachten in het veld.

Huisvesting

Vanaf November 2018 hebben we een woning geregeld in Zambia! Deze woning wordt momenteel gehuurd door het gezin waar we in de zomer van 2017 een week zijn verbleven. Zij gaan echter Zambia verlaten en wij kunnen hun huis overnemen. OM zal zorgen voor tijdelijke woonruimte vanaf Juli. Wij vonden dit direct een fijne woning, dus zijn hier erg blij mee!

Visum aanvraag

Omdat we in Zambia zullen gaan werken hebben we een “employment permit” nodig. Dit heeft wel iets meer voeten in de aarde dan een toeristenvisum wat je bij aankomst in het land koopt. Naast een vrij uitgebreid formulier invullen moeten er diverse bijlages toegevoegd worden waaronder een verklaring van de huisarts, verklaring omtrent gedrag (VOG), geboorteaktes, huwelijksakte en gewaarmerkte kopiën van paspoorten en relevante diploma’s. Al met al een hele waslijst om op te leveren, maar inmiddels zijn we bijna klaar voor de officiele aanvraag. Daarna wordt het uiteraard spannend of de visa ook daadwerkelijk toegewezen worden, we zullen niet de eersten zijn waarbij de aanvraag in eerste instantie wordt afgewezen…

Support opbouw

Ook het verder opbouwen van onze support (zowel betrokkenheid, ondersteuning dmv gebed en financiele ondersteuning) heeft ons de afgelopen tijd erg bezig gehouden. Zo hebben we op verschillende plekken uitleg mogen geven over onze uitzending, oa. bij het voorjaarsconcert van Elspeets Fanfare Korps, Follow Me (catechesatie), het Running Dinner wat vanuit onze kerk georganiseerd werd en de paasviering van de Da Costa school. Daarnaast hebben we een zeer succesvolle autowasdag mogen organiseren, zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *