R4TW – Run 4 The World

14 september, 5:20 – OM Base Kabwe

Over 25 minuten gaat de 21km van start, een half uur later de 10km en een half uur daarna de 5km. De 30 vrijwilligers die als route aanduider in het veld gaan staan druppelen langzaam binnen. 5.00 aanwezig was de afspraak. We hadden er eigenlijk 35 nodig, maar die konden we helaas niet krijgen. Daar bovenop blijken 5 van de 30 niet op te komen dagen. Een typische start van een evenement in Zambia zullen we maar zeggen, waar je als organisator dus wel enigszins flexibel en stressbestendig moet zijn.

14 september, 9:30 – OM Base Kabwe

De laatste hardloper (deelnemer 21 km) komt onder luid gejuich van de nog aanwezige toeschouwers en vrijwillers binnen! Nagenoeg alle andere 109 deelnemers waren voor 8.30 binnen en net op tijd om de kids run mee te maken met ongeveer 30 enthousiaste kids (waaronder de dames Van Asselt). Eigenlijk waren het 29 enthousiaste kids, en Roël – deze laatste was wat minder enthousiast maar heeft toch ook de 550m uitgelopen.

Terugkijkend was Run 4 The World Zambia een groot succes. De deelnemers waren erg enthousiast en over het algemeen verliep alles zoals gepland. Maar hoe draagt een hardloopevenement nu bij aan het verspreiden van het evangelie wereldwijd?

Binnen OM Sportslink noemen we een dergelijk evenement een “mobilisatie evenement”. Door het hardlopen brengen we mensen bij elkaar, in dit geval zelfs op het terrein van OM. Eventueel kan een dergelijk evenement gebruikt worden om fondsen te werven voor een bediening. Maar bovenal zorgt dit voor een ideale kans om ons geloof te delen, maar ook om mede-gelovigen te prikkelen (mobiliseren) met de vraag wat God op hun hart gelegd heeft om het evangelie te verspreiden. We zijn allemaal zendeling op de plek waar God ons gesteld heeft, maar hoe vervul je die rol? Wat laat je achter voor de komende generatie? Deze laatste vraag hebben we na een korte bijbelse overdenking de deelnemers mee gegeven naar huis. Daarnaast hebben we aan iedereen kunnen delen waar we als OM (of eigenlijk als Christenen) voor staan, en hebben we voor alle deelnemers kunnen bidden voorafgaand aan de race. Wij zijn de zaaiers, de getuigen. Het overtuigen is nu aan de Heilige Geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *