WERKVISUM (NOGMAALS) AFGEKEURD – VERTREK UITGESTELD

Morgen, dinsdag 7 augustus hadden we in de planning om te vliegen naar Zambia. Helaas hebben we vorige week te horen gekregen dat de aanvraag voor Gerard’s werkvisum wederom is afgewezen. Alice haar werkvisum is nog altijd in behandeling, hier hebben we nog geen reactie op gehad. Dat dit een moeizaam proces is, dat wisten we en is ook niet uniek voor onze situatie. We kennen meerdere gevallen waarbij een werkvisum meerdere keren wordt afgewezen voordat deze toch toegekend wordt. Jammer genoeg wordt ons nu ook ten strengste afgeraden om op toeristenvisum het land binnen te reizen. De kans bestaat dat we niet worden toegelaten vanwege de lopende aanvraag voor een werkvisum, het is sowieso schadelijk voor dit proces.

Een enorme tegenvaller natuurlijk. Naast alle praktische zaken (verzekeringen, huis, etc) zijn we, en de kinderen emotioneel ook klaar om te gaan. Uitstel, en opnieuw van iedereen afscheid nemen zal ons erg zwaar vallen.

Als het goed is zijn er de komende weken meerdere nieuwe evaluatiemomenten van de visa gepland, waardoor we hopen binnen enkele weken alsnog goedkeur te krijgen en waardoor we kunnen afreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *